perjantai 11. syyskuuta 2015

            Mansikkakiisselin ohje



         1/2  l    marjoja
         8 dl vettä    
         1  1/2  dl sokeria     
          4 rkl perunajauhoja




      1. Marjat, vesi ja  sokeri kuumennetaan kiehuvaksi.
         
     2. Nosta kattila levyltä
        
    3.  Sekoita 4 rkl perunajauhoja  1 dl kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekottaen.
        
   4. Laita kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin vain pulpahtaa pari kertaa. 
        
  5. Laita tarjoiluastiaan ja vähän sokeria päälle kuortumisen estämiseksi.
         
 6. ( jos käyttää puolukoita tai herukoita tai yleensä kovakuorisia niitä  pitää keittää muutama   minuutti. Mansikkakiisseliä tehdessä mansikoita ei keitetä. Sama pätee vadelmakiisselin tekoon )
                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti