perjantai 11. syyskuuta 2015


                                       Pullataikinan ohje




50 g tuorehiivaa tai (  kuivahiivaa ohje yleensä paketissa )
5 dl maitoa
1-2 munaa
1 1/2  - 2  dl sokeria
2 tl suolaa
1   1/2  - 2 rkl  kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150- 200g  margariinia tai voita




Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ( olettaen että kätesi on 37 asteinen ). Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, ja jauhot alustaen hyvin. Sekoita viimeisenä joukkoon sula rasva. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä, lämpöisessä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi. Jauhota leivontapöytä kevyesti ja vaivaa taikinaa kunnes se on jälleen kiinteää. Sitten seuraa se vaikea osuus päätä minkälaisessa muodossa pullat haluat eli vaihtoehtojahan on niin monta kun leipojiakin voit siis itse vapaasti valita anna vielä leivonnaisten kohota pelleillä.  Voitele pullat kananmunalla ja koristele ne ja jälleen ja jälleen kerran on monivalintatehtävä voit koristella pullat raesokerilla, hienosokerilla, mantelirouheella tai lastuilla tai millä itse haluat. Jos teit pieniä pullia paista niitä uunin yläosassa 225 asteessa jos taas teit pitkoja paista niitä uunin keskellä 200 asteessa. Pullat ovat valmiita kun ne ovat kauniin kullanruskeita.


 HUOM !


Jos päädyit täytettyihin pulliin esim. rahkapulliin vähennä rasvan määrää ja jätä kardemumma kokonaan pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti