perjantai 11. syyskuuta 2015
Sämpylätaikinan ohje
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja tai kauraleseitä
3 rkl öljyä
1. Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokerit ja puolet jauhoista.
2. Peitä astia liinalla ja jätä kulho lämpimään veteen 20 minuutiksi.
3. Kun juuri kuplii, lisää suola ja suurin osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä alustaen ja lisää lopuksi rasva.
4. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa se mieleisesi kokoiseksi paloiksi, joista muotoilet sämpylöitä.
5. Anna sämpylöiden kohota hetki peitettynä lämpimässä ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti